Πάνω

Προφίλ Εταιρείας

Το 1999 ο Γερμανός εφευρέτης και ιδρυτής της inVENTer, Peter Moser ανέπτυξε έναν ειδικό κεραμικό εναλλάκτη θερμότητας υψηλής απόδοσης, ο οποίος καθιερώθηκε στην αγορά και έγινε πρότυπο για τα αποκεντρωμένα συστήματα αερισμού για κατοικίες.

Μέχρι και σήμερα, το τμήμα R&D της εταιρίας έχει αναπτύξει τα προϊόντα της με γνώμονα την καινοτομία και την ποιότητα, πληρώντας και ξεπερνώντας κατά πολύ τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και απαιτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.


Μετά από χρόνια έρευνας, ανέπτυξαν τον δικό τους καινοτόμο ανεμιστήρα διπλής ροής με χαμηλή στάθμη θορύβου, συγκεκριμένα για εφαρμογή σε συστήματα αερισμού σε σπίτια. Ευρήματα από την αεροδιαστημική τεχνολογία εφαρμόστηκαν στον σχεδιασμό του ανεμιστήρα.Ο ανεμιστήρας αυτός με ονομασία Xenion, ξεχωρίζει το inVENTer από όλους τους ανταγωνιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν θορυβώδης ανεμιστήρες μονής ροής, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και στα αυτοκίνητα.


Πιο συγκεκριμένα, ο ανεμιστήρας Xenion συνδυάζει τη βέλτιστη απόδοση για παροχή αέρος έως και 58 m3/h με σχεδόν αθόρυβη λειτουργία ανεμιστήρα. H αυτόματη εναλλαγή δύο σταδίων (προσαγωγή αέρος και απόρριψη αέρος) καθιστά αυτόν τον ανεμιστήρα αναστροφής ιδιαίτερα αθόρυβο ακόμη και στη φάση μετάβασης μεταξύ των δύο σταδίων. Λειτουργεί εξαιρετικά αθόρυβα, ακόμη και σε μέγιστη ισχύ. Η εκλεπτυσμένη γεωμετρία των πτερυγίων του ανεμιστήρα εξασφαλίζει ομοιόμορφη παροχή αέρα και αποτρέπει την άμεση διέλευση θορύβων από το εξωτερικό περιβάλλον. Ο ανεμιστήρας περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας που εμποδίζει την εισαγωγή κρύου αέρα στο εσωτερικό το χειμώνα. Επιπλέον, ο έξυπνος σταθεροποιητής εγγυάται αθόρυβη λειτουργία ακόμη και σε έντονες ριπές ανέμου.


Ο κατασκευαστής inVENTer έως σήμερα έχει 43 εκπροσώπους σε όλο τον κόσμο και 22 μόνο στην Γερμανία, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές παγκοσμίως στην αγορά αποκεντρωμένων συστημάτων αερισμού για κατοικίες.